SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |
 
   
   
     

 
DUO GITARA
DARKO NIKČEVIĆ - SRĐAN BULATOVIĆ


Manifestacija
Mediteranski program
Nastup u Budvi - avgust 2007.


Koncert na Trgu pjesnika

Darko Nikcević (Nikšić 1971.) je flamenko gitarist i kompozitor. Završio je Elektrotehnicki fakultet u Podgorici, trenutno je na postdiplomskim studijama. Radi na Muzičkoj akademiji na Cetinju kao rukovodilac elektro-akustičke laboratorije i u muzičkoj školi u Podgorici kao nastavnik gitare. Učesnik je brojnih koncerata u Crnoj Gori, Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Grčkoj i Španijii. Održao je zajednički koncert sa poznatim flamenco gitaristom Jorge Bergesom (Huesca – Španija 2003.).Autor je prvog albuma instrumentalne muzike u Crnoj Gori “Flamenco” (1994.) u izdanju Muzičke produkcije Radio Televizije Crne Gore i koautor, sa klasičnim gitaristom Srđanom Bulatovićem, CD-a “DUO“ (2001.) i “Nostalgija“ (2005.). U Sloveniji je sa flamenko grupom Duende snimio album sa svojim kompozicijama (2003.). Autor je knjiga “Škola gitare” (2000.) i “Moć gitare” (2004.) i koautor, sa Srđanom Bulatovićem, udžbenika “Gitara za početnike” (2006.). Učestvovao je na velikom broju muzičkih emisija, koncerata i spotova mnogih radio i TV stanica u Crnoj Gori, Srbiji (Studio B), Hrvatskoj (HRT), Sloveniji (TV Slovenije i TV3) i Španiji (RNE - Radio Nacional de España). Član je Udruženja kompozitora Crne Gore.

Srđan Bulatović (Podgorica 1972.) je diplomirao i magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Završio je specijalističke studije gitare na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Prvi je diplomirani gitarista i magistar gitare u Crnoj Gori. Nastupao je kao solista i u raznim kamernim sastavima u zemlji i inostranstvu (Srbija, Hrvatska, BiH, Grcka, Italija, Madarska, Francuska, Njemacka, Egipat).

Autor je knjige “Zbirka kompozicija i etida” za klasičnu gitaru (2003.), te koautor, sa Darkom Nikčevićem, udžbenika “Gitara za početnike” (2006.). Snimao je muzičke emisije, koncerte, spotove i sl. za radio i televiziju (RTV CG, RTS, HRT, TV Nil – Egipat, MTV – Mađarska...). Objavio je prvi CD klasične muzike u Crnoj Gori (1998.), kao i CD-e “Duo” (2001.) i “Nostalgija” (2005.) u koautorstvu sa flamenko gitaristom Darkom Nikčevićem. Jedan je od osnivača i predavača na međunarodnoj zimskoj školi gitare u Baru, predavač na ljetnjoj školi gitare Montenegro Music Festivala u Bijelom Polju i umjetnički direktor GitarArt Summer Festivala u Herceg Novom. Profesor je gitare u Srednjoj muzičkoj školi u Podgorici i na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Održao je više majstorskih kurseva u zemlji i inostranstvu.