SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi 
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |

 

 

 

JU "MUZEJI, GALERIJA I BIBLIOTEKA" BUDVA
SPOMEN DOM "STEFAN M. LJUBIŠA"

 

27.07.2011.

 

IZLOŽBA "MALI FORMAT"

 

       U organizaciji JU "Muzeji, galerija i biblioteka" Budva u prostoru Spomen doma Stefan M. Ljubiša otvorena je izložba Mali format – slike, crteži, objekti, čiji su autori crnogorski umjetnici srednje i mlađe generacije.

       Autori koji su izložili svoje radove su: Draško Dragaš, Ivanka Vana Prelević, Ratko Odalović, Marica Kuznjecov Boljević, Tijana Dujović Liščević, Nada Kažić, Svetlana Dragojević, Vaso Nikčević, Biljana Keković, Relja Dedeić, Sandra Đurbuzović, Vidak Radmilović, Đorđije Bato Boljević, Marjan Dedivanović, Milijana Istijanović, Milena Živković, Darko Mandić, Tatijana Martinović Radović i Mira Garčević. 

       Izložba će biti otvorena do kraja septembra.

       Izložbu "Mali format" otvorio je Đorđije Bato Boljević, akademski slikar.


Đorđije Bato Boljević
Đorđije Bato Boljević


       Otvarajući izložbu Đorđije Bato Boljević je naglasio da je i prošle godine organizovana slična izložba i da se to pokazalo potpuno opravdanim. Po riječima organizatora, ova izložba je nastala iz potrebe da se napravi pozitivna razlika u odnosu na ponudu oko nas, te da se promoviše i afirmiše savremeno crnogorsko likovno stvaralaštvo. Kako i sam naziv ukazuje radi se o radovima manjeg formata, realizovanim raznim tehnikama.