SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |
 
   
   
      

JU Spomen dom "Reževići"
PERFORMANS "TORNALETA - ŠARM ČIPKE"


     U okviru 17. Međunarodne turističke berze i sajma turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo "Metubes" izveden je performans "Tornaleta - šarm čipke". Organizatori performansa su: Spomen - dom Reževići i Studio za tekstil "SOF - SOF". Autor kolekcije je mr Jelena Đukanović.

     Prikazani performans kao savremeni vid prezentovanja izveden je na najvećem nivou sa uočljivim skladom svakog segmenta, sa detaljima dovedenim do perfekcije. Prikazane kreacije su nove a tradicionalne, daleke a nevjerovatno bliske, ugodne za oči a podstiču maštu, izazivaju nemir a smiruju, nadahnjuju i opominju, podsjećaju i pokazuju put.

     Očigledno da je žiri ovogodišnje manifestacije prepoznao visok nivo nastupa Spomen doma iz Reževića. Nije to bilo samo ispunjavanje uslova koji se traže propozicijama takmičenja, nego mnogo više od toga, pa samim tim razumljiva je i očekivana odluka da se EKSPO-TROFEJ i ZLATNA PLAKETA dodijeli Javnoj ustanovi Spomen dom Reževići.

     Prikazom slika želimo da vam bar malo dočaramo dio ljepote koja se mogla vidjeti na performansu "Tornaleta - šarm čipke".Tornaleta - šarm čipkePrva slika