SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi
 
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |

 

 

 

Jadranski sajam Budva

4. Sajam umjetnina - ART EXPO

 

       U periodu od 26.05. do 01.06. 2010. godine održan je Sajam umjetnina. ART EXPO je jedna od najmlađih sajamskih manifestacija. Prema broju i vrsti učesnika na ovoj kulturno - komercijalnoj manifestaciji reklo bi se da ona učvršćuje svoju poziciju na spisku sajamskih dešavanja. Posebno značajnim treba istaći učešće velikog broja institucija i organizacija između kojih svakako treba pomenuti Likovne akademije i Fakultete likovnih i vizuelnih umjetnosti, Udruženja likovnih umjetnika, Centralna narodna biblioteka "Đurđe Crnojević" sa Cetinja, Narodni muzej sa Cetinja, Muzički centar iz Podgorice, Pomorski muzej iz Kotora i dr. Prisutne su bile i galerije i atikvarnice a bilo je i individualnih izlagača.

       Poseban kvalitet ovogodišnjem Sajmu umjetnina dale su veoma brojne i kvalitetne propratne manifestacije koje su se održavale svako veče. Neke od njih smo propratili i na našem sajtu možete pogledati zasebne priloge sa tih manifestacija.

       Za sve one koji nijesu bili u prilici da posjete ovu veoma zanimljivu manifestaciju evo fotografija da osjetite dio atmosfere koja je vladala tokom trajanja Sajma umjetnina.