SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi


 
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |

 

 


27.05.2009.

Jadranski sajam Budva
III SAJAM UMJETNINA - ART EXPO


       Treći Sajam umjetnina - Art expo otvoren je 27.05.2009. u halama Jadranskog sajma u Budvi. Na otvaranju su govorili Rajko Bujković, izvršni direktor Jadranskog sajma, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore, Igor Rakčević i istoričarka umjetnosti Anastasija Miranović. U zabavnom dijelu programa učestvovali su učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Budve i Baletske škole "Princeza Ksenija" iz Bara.
Prisutan je veliki broj izlagača, a Sajam umjetnina je otvoren do 02. 06. 2009. godine.


Učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Budve


Baletska škola "Princeza Ksenija" iz Bara


       Izvršni direktor Jadranskog sajma, Rajko Bujković pozdravio je prisutne i kazao da je Art expo prilika da se galerije i umjetnici prezentuju i da u međusobnoj konkurenciji u tržišnim uslovima odmjere snage kada je u pitanju kvalitet. Takođe, ovo je prilika i za posjetioce Sajma da se na jednom mjestu upoznaju sa velikim brojem umjetničkih djela. Manifestacija će biti uspješna i živjeće i narednih godina, ističe Bujković.


Rajko Bujković


       Predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore Igor Rakčević je izrazio zadovoljstvo velikim brojem prisutnih na otvaranju ove manifestacije. Pozvao je prisutne da posjete prezentaciju Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore koja će se održati u okviru Art expa.


Igor Rakčević


       Sajamsku izložbu Art expo otvorila je istoričarka umjetnosti Anastasija Miranović. Ovakve manifestacije pružaju mogućnost zadovoljavanja niza potreba kao što su izložbeno - predstavljačke, edukativne, medijske, reklamne i komercijalne. Ovo je i prilika da se stekne uvid u mogući presjek stanja aktuelne živuće umjetničke produkcije kako institucionalno tako i kroz individualne primjere. Art expo je mjesto gdje će se prezentovati i promovisati rad crnogorskih edukativnih institucija iz domena kulture i umjetnosti. U nastavku izlaganja Anastastasija Miranović ističe da je uprava Jadranskog sajma sa menadžerskim timom na čijem je čelu Rajko Bujković pronašla način da daju podsticaj pravim vrijednostima ulažući u kulturu i umjetnost.


Anastasija Miranović