SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi


 
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |

 

 

 

JU "MUZEJI, GALERIJA I BIBLIOTEKA" BUDVA
MODERNA GALERIJA

 

28.04.2011.

 

IZLOŽBA SLIKA UKRAJINSKIH I RUSKIH UMJETNICA
POVODOM 20 GODINA NEZAVISNOSTI UKRAJINE

 

      U Modernoj galeriji u Starom gradu, u četvrtak 28. aprila organizovana je izložba slika na kojoj su svoje stvaralaštvo predstavile tri slikarke iz Ukrajine i Rusije. Povod za otvaranje izložbe je proslava 20 godina od nezavisnosti Ukrajine. Izložbu je otvorila Njena Ekselencija Oksana Sljusarenko, ambasadorka Ukrajine u Crnoj Gori.


Oksana Sljusarenko
Njena Ekselencija Oksana SljusarenkoSlikarke iz Ukrajine i Rusije


      Ambasadorka Oksana Sljusarenko je izrazila zadovoljstvo otvaranjem izložbe ove tri slikarke u Modernoj galeriji u Budvi. Govoreći o samoj izložbi ističe da se radi o radovima koji imaju otvorenu dušu i zrače nekom pozitivnom energijom.

      Na planu likovnog stvaralaštva, slične izložbe uvijek se organizuju zajedno sa Rusijom i po riječima Oksane Sljusarenko, početkom maja u Podgorici će biti priređena slična izložba. Svake godine zajedno sa Rusijom, Ukrajina organizuje umjetničke projekte na kojima učestvuje veliki broj umjetnika iz ove dvije zemlje. Svake sezone nakon završetka umjetničkog projekta nastaje veliki broj radova. Oksana Sljusarenko ističe da su spremni da svake godine poklone Crnoj Gori između 30 i 40 umjetničkih radova, za stvaranje umjetničkog muzeja u Crnoj Gori. Potrebno je da se nađe adekvatan prostor, sala gdje bi se te slike izložile, a ambasadorka Sljusarenko naglašava da bi voljela da to bude baš u Budvi.