SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi


 
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |

 

 

 

 

JU "MUZEJI, GALERIJA I BIBLIOTEKA" BUDVA
MODERNA GALERIJA

 

29.08.2011.

 

IZLOŽBA SLIKA NATASHE NARYSHCHENKO

 

 

       U ponedjeljak, 29 avgusta u crkvi Santa Marija u Starom gradu, otvorena je izložba slika Natashe Naryshchenko, akademske slikarke iz Odese, Ukrajina. Izložbu je otvorila Njena Eselencija Oksana Sljusarenko, ambasadorka Ukrajine u Crnoj Gori. Prisutnima se obratio i Lazar Rađenović, gradonačelnik Budve.

 


Sa otvaranja izložbe

 


Natasha Naryshchenko

 

       Natasha Naryshchenko rođena je 1959 godine u Odesi. U Odesi je završila gimnaziju i gradjevinski fakultet. Radila je kao glavni inženjer u “ORG Industries” kompaniji koja se bavi projektovanjem nuklearnih elektrana. Nekoliko godina je bila predstavnik iste kompanije u mnogim zemljama Azije i Afrike. Nakon uspješnog bavljenja profesijom za koju se u mladosti opredijelila, odlučila je da se vrati svojoj ljubavi iz djetinstva-slikarstvu. Godine 1998 upisala je, a potom i završila Slikarsku akademiju “Grekov” u Odesi. Doselila se u Kotor 2007 godine. Izlagala je u Rusiji, Ukrajini, Americi, Africi.Njeni radovi se nalaze u katalogu Literaturnog muzeja Odese. U Crnoj Gori je imala izložbe u Ulcinju 2010.godine i u Kotoru 2011.

 

Oksana Sljusarenko
Oksana Sljusarenko

 

       Otvarajući izložbu ambasadorka Oksana Sljusarenko je naglasila da Natasha Naryshchenko već četiri godine živi u Kotoru i da za slikarstvo ima veoma veliku inspiraciju u crnogorskim ljepotama. Samostalna izložba Natashe Naryshchenko u Budvi je otvorena povodom dvadeset godina nezavisnosti Ukrajine. Obuhvata slike iz raznih krajeva svijeta. Autorka izložbe je poslovno često boravila u raznim zemljama pa otuda potiču i razni motivi na njenim platnima. Svaka od izloženih slika nosi pozitivnu energiju, naglašava ambasadorka Sljusarenko.

       U znak zahvalnosti za dobru saradnju u prethodnom periodu, uručena je zahvalnica gospodinu Lazaru Rađenoviću.

 


Uručivanje zahvalnice Lazaru Rađenoviću

 

Lazar Radjenovic
Lazar Rađenović

 

       Lazar Rađenović je zaželio dobrodošlicu prijateljima iz Ukrajine i izrazio zadovoljstvo što je u ovom predivnom ambijentu crkve Santa Marija otvorena izložba ukrajinske umjetnice Natashe Naryshchenko. U nastavku svog obraćanja Lazar Rađenović je posebno apostrofirao saradnju sa Ukrajinom koja je krunisana kroz pobratimski odnos Budve i Kijeva. Ta saradnja ide u pravcu animiranja građana Ukrajine da posjete Budvu i Crnu Goru, a kroz podršku i napore ambasade Ukrajine u Crnoj Gori radi se i na uspostavljanju raznih vidova ekonomske saradnje.