SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi


 
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |

 

 

 

JU "MUZEJI, GALERIJA I BIBLIOTEKA" BUDVA
MODERNA GALERIJA

 

22.11.2011.

 

IZLOŽBA GRAFIKA
IRFANA HANDUKIĆA

 

       U okviru proslave Dana opštine Budva, u utorak, 22.novembra 2011.godine u budvanskoj Modernoj galeriji, otvorena je izložba istaknutog bosanskohercegovačkog umjetnika Irfana Handukića. Ova izložba rezultat je saradnje dvije bratimske opštine, Opštine Budva i sarajevske Opštine Stari grad.

 


Sa otvaranja izložbe

 

Irfan Handukić
Prof. dr Irfan Handukić

 

       Irfan Handukić (Bihać,1950.) Pedagošku akademiju odsjek likovna umjetnost završio je u Sarajevu (1972). Pedagoški fakultet na odsjeku za likovne umjetnosti - grafika diplomirao u Rijeci (HR,1979). Na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu završio je postdiplomske-specijalističke studije i magistriro na odsjeku grafike, a 2008.godine doktorirao je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Profesor je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Studijski je boravio u Italiji, Turskoj, Austriji, Mađarskoj, Češkoj, Njemačkoj, Francuskoj, Iranu i Australiji. Od 1972 godine do danas izlagao je na preko 150 kolektivnih i 40 samostalnih izložbi.

Irfan Handukić dobitnik je više priznanja i nagrada u oblasti slikarstva i grafike u BiH i inostranstvu.

 

       Izložbu Irfana Handukića otvorio je načelnik Opštine Stari grad Sarajevo g-din Ibrahim Hadžibajrić. Otvarajući izložbu g-din Hadžibajrić je istakao da je ovo treća godina kako Opština Stari grad Sarajevo ima bratimske veze sa Opštinom Budva i izrazio je nadu da će se i u narednom periodu veoma dobra saradnja nastaviti i proširiti.

 

Ibrahim Hadzibajric
Ibrahim Hadžibajrić

 

       Gradonačelnik Budve g-din Lazar Rađenović je zaželio dobrodošlicu gostima iz Opštine Stari grad Sarajevo. Istakao je posebno zadovoljstvo što je Opština Budva pobratim sa Opštinom Stari grad Sarajevo. Organizovanje ove izložbe je još jedan doprinos prijateljstvu dva grada i sigurno predstavlja veliko zadovoljstvo građana Budve, naglasio je Lazar Rađenović.

 

Lazar Rađenović
Lazar Rađenović

 

       Na izložbi u budvanskoj Modernoj galeriji Irfan Handukić predstavio je svoj umjetnički rad sa oko 40 grafičkih listova rađenih tehnikom duboke štampe, a koji tematski pripadaju različitim ciklusima (Prije izlaska sunca, Veliki val plime iz oceana, Stablo kraja, Teku rijeke, Homa).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografije su vlasništvo sajta www.butua.com i mogu se prenositi u drugim medijima jedino uz navođenje izvora- Butua.com (i linka, ukoliko se radi o online mediju).