SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi 
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |

 

 

 

02.07.2011.

JU "MUZEJI, GALERIJA I BIBLIOTEKA" BUDVA
UMJETNIČKA RADIONICA "ARTI"

 

 

IZLOŽBA DJEČJIH RADOVA

 

      U umjetničkoj radionici "Arti" u Starom gradu otvorena je izložba dječjih radova, najmlađih polaznika radionice. Grupa koja je izložila svoje radove je uzrasta od šest do dvanaest godina. Umjetničku radionicu vode akademski slikari Marica Kuznjecov Boljević i Đorđije Bato Boljević. Izložbu je otvorila Marica Kuznjecov Boljević.


Marica Kuznjecov Boljevic otvara izlozbu djecijih radova


       Marica Kuznjecov Boljević je polaznicima uručila diplome i čestitala im na uspješno završenom pohađanju umjetničke radionice. Roditeljima polaznika je čestitala što su u ovom vremenu materijalnih vrijednosti, svoju djecu usmjerili ka umjetnosti i na taj način prepoznali i jasno iskazali značaj duhovnih vrijednosti u razvoju djeteta.Polaznici umjetničke radionicePolaznici umjetničke radioniceRad sa djecom - Marija Kuznjecov Boljević i Đorđije Bato Boljević


       U razgovoru sa umjetnicima Maricom Kuznjecov Boljević i Đorđijem Batom Boljevićem koji vode umjetničku radionicu, doznali smo da im rad sa djecom predstavlja veliko zadovoljstvo, a za djecu izuzetnu korist i mogućnost izražavanja kroz različite medije. Kroz umjetnost dijete se uči kritičkom razmišljanju i vještini rješavanja problema. Sagovornici ističu posebnu važnost bavljenja umjetnošću, jer se na taj način kod djece razvijaju veoma važne vještine kao što su koordinacija "oko-ruka", spretnost, organizacija, koncentracija, sposobnost praćenja "korak - po - korak", timski rad itd.

       Veliki broj izloženih radova jasno potvrđuju da se u umjetničkoj radionici radilo dosta i kvalitetno i da su djeca bila u prilici da koriste različite materijale i upoznaju se sa različitim likovnim tehnikama.

 

       Umjetnička radionica "Arti", osim za djecu, organizuje rad i sa ostalim polaznicima, osnovnoškolskog i srednješkolskog uzrasta. Vrlo česti gosti radionice su i budući polaznici raznih umjetničkih škola i akademija kao i svi oni koji kroz umjetnički izraz žele da oplemene svoj život.

       Umjetnička galerija "Arti" - artistudio@t-com.me.