SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |
 
   
   
     

 

JU "MUZEJI, GALERIJA I BIBLIOTEKA" BUDVA
MODERNA GALERIJA
Promocija knjige
Dr Miroslava Luketića
"BIO-BIBLIOGRAFIJA"


Tekst i Fotografije:
Montenegrina Team

Moderna galerija u Budvi je kao i prethodnih godina organizovala niz značajnih kulturnih događaja vezanih za obilježavanje dana rođenja Stefana Mitrova Ljubiše. Ovi događaji se odvijaju u okviru već tradicionalne manifestacije "Ljubišini dani". Prve večeri ove manifestacije, 28.02. održana je promocija knjige "Bio-bibliografija" dr Miroslava Luketića.


Promocija knjige

CNB "Đurđe Crnojević" sa Cetinja i AMC Communications iz Budve su izdavači "Bio-bibliografije". Čedomir Drašković i Velibor Zolak su urednici ovog djela. Direktor Državnog arhiva Crne Gore Stevan Radunović je govorio o knjizi a takođe i o tome kako je dr Miroslavu Luketiću povjereno osnivanje Arhiva Budve. O knjizi i o višedecenijskom naučnom radu dr Luketića govorili su još Slobodan Bobo Mitrović, arhitekta i Dragan Radulović, književnik. Na kraju promocije autor je na ruskom jeziku recitovao stihove ruskih književnika.


Osim promocije, Moderna galerija je organizovala i izložbu posebnih izdanja, kao i dijela posebnih otisaka čiji je autor dr Miroslav Luketić. Biblioteka grada Budve ustupila je za ovu izložbu veći dio knjiga, a jedan dio, koji se odnosi na posebne otiske, priložio je sam autor. Posjetioci su mogli da vide i da dobiju od autora njegova pojedina izdanja stara i nekoliko decenija.Za promociju i izložbu vladalo je veliko interesovanje