SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |
 
   
   
     

 

07. AVGUST
THE CORINTHIAN TRIO


Tekst i slike iz kataloga koji je izdat povodom održavanja koncerta.


Korintski trio

"Korintski trio" okuplja troje mladih umjetnika koji su stekli reputaciju vrhunskih muzičara svoje generacije. Kao istaknuti solisti nastupali su u preko 35 država sa vodećim svjetskim orkestrima, uključujući simfonijski orkestar Čikaga, Tokijsku filharmoniju i Berlinski simfonijski orkestar.

"Korintski trio" je svoje ime odabrao kao izraz težnje ka autentičnom osjećaju za muzičku strukturu i klasično, dodajući mu jedinstven lični senzibilitet. Njihovi nastupi se karakterišu vrhunskim izvođenjem i muzičkim iskustvom koje je gotovo neponovljivo u savremenoj klasičnoj muzici.


Stefan Milenković

Violinista Stefan Milenković svira od svoje treće godine. Završio je Muzičku akademiju u Beogradu sa osamnaest godina, kao najmlađi diplomac. Usavršavao se kod čuvenih pedagoga Doroti Dilej i Isaka Perlmana na Džulijard školi u Njujorku, gdje danas radi kao predavač. Nastupao je širom svijeta i svirao kao solista sa simfonijskim orkestrima Berlina, Meksika, Sao Paola, Melbuma, Beogradskom i Helsinškom filharmonijom, Orkestrom Boljšog teatra, kao i u Kamegi Holu u Njujorku. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja na međunarodnim takmičenjima u Sjedinjenim Američkim Državama, Njemačkoj, Italiji, Švajcarskoj... Svira na Stradivarijusovoj violini, koju mu je ustupilo Društvo "Stradivari".


Adam Niman

Pijanista Adam Niman je diplomirao na Džulijardu 1999. godine, kod profesora Herberta Stesina. Svoju profesionalnu karijeru gradi od jedanaeste godine, i već nakon prvog nastupa biva prepoznat kao vodeći pijanista svoje generacije. Bavi se komponovanjem, a njegovo izvođenje Bramsovih rapsodija je bilo u izboru za Gremi nagradu.


Ani Aznavurjan

Violončelistkinja Ani Aznavurjan je diplomirala na Džulijard školi (profesor Aldo Pariso). Nastupala je kao solista sa simfonijskim orkestrima Cikaga, Edmontona, Finskog radija, Helsinškom filharmonijom, Filharmonijom Indijanopolisa i Čikaškim kamernim orkestrom. Osvojila je brojne nagrade na međunarodnim takmičenjima.

PROGRAM:

L. VAN BEETHOVEN ~ PlANO TRIO IN E FLAT, OP 1 NO 1

ALLEGRO

Adagio cantabile

Scherzo: Allegro assai - Trio
Presto

CLAUDE DEBUSSY - piano trio in g minor

andantino con moto allegro

scherzo; intermezzo: moderato con allegro

andante espressivo

Finale: Appassionato

P.I. TSCHAIKOVSKI PlANO TRIO