SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi 
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |

 

 

 

14.08.2010.

GRAD THEATRE CITY BUDVA

Teatar Puho

Do Do Land

Reditelj: Sara Serano i Lućijana Trevinjani.

 

 

       U subotu, 14. avgusta na sceni ispred Starog grada gostovao je španski teatar Puho, koji je predstavio novi projekat-muzičko-scenski spektakl na otvorenom, "Do Do Land" u režiji Sare Serano i Lućijana Trevinjanija.


Teatar Puho


Teatar Puho


Teatar Puho


     

Ideja: Martin Erero, Gaston Iungman, Sara Serano, Lućijano Trevinjani, Kristijan Vajdman
Režija: Sara Serano i Lućijano Trevinjani
Scenografija i kostimografija: Kristijan Vajdman
Dizajn svijetla: Hoakin Lison Brake
Muzika i muzički direktor: Gaston Iungman
Tehnika zvuka: Leonardo Bjanki

Izvođači: Lazaro Akosta, Hoze Marija Banjon, Adan Garsija, Fabijan Njiguez, Žiži Rodrigez, Izabel Teruel, Ma Hoze Santijago, Đema Segura, Kristijan Vajdman

Muzičari:
Paula Nogveira – Vokal
Adrijano Galante – Bas i Vokal
Gaston Iungman – Gitara
Huan Kolmenar – Bubnjevi
Feliks Serano – Klavijatura

Po djelu "Podzemlja" Luisa Kerola

Bazirano na djelu "Alisa u zemlji čuda"

Nova predstava

       Posle vrlo dobre generalne probe sprmni smo da predstavimo naš novi preformans "Do Do Land". Radujemo se što ćemo uzeti Alisu za ruku i sa njom poći po zemljama čuda. Ona nosi mnogo novih impulsa sa sobom. Veliki je broj novih impresija koje smo uzeli iz Kerolovih podzemalja i promijenili ih u nove vizuelno-vazdušne perfomanse.

       Uradili smo perfomans sa više nivoa, i ne želimo da publici ponudimo samo priču o Alisi u zemlji čuda, već nudimo ukus same Alise i spirale drugih značenja, i osjećaje koji dolaze iz Čudesne zemlje – Do Do Land-a.

Zašto Do - Do Land?

       Ludvig Kerol Dodžson (Luis Kerol) je imao problema u govoru i kad se predstavljao ljudima, govorio je "Zdravo, ja sam gospodin Do Do Do Dodžson". Svi su ga šaljivo zvali Do Do. Kada je pisao Alisu u zemlji čuda odlučio je da i sam htio da bude dio te zemlje, pa je sebe predstavio kao Do Do pticu. Naziv podsjeća na samu priču, isto kao što i ovaj performans podsjeća na stvarnu priču koju je napisao Ludvig Kerol.

Spektakl

       Sačuvali smo sve dobre elemente performansa "K@osmos" kao što su vazdušne tehnike, jednostavnost, živu muziku i interakciju sa publikom, ali smo dodali novi koncept dramaturgije i više vizuelnih elemenata kao što su ogromni "likovi" koji putuju svuda po nebu.

- Vazdušni, vizuelni performans koji nebo pretvara u magičnu zemlju gdje je sve moguće i gdje je svaka slika u stvari impuls ljudima da sanjaju o letenju.

       -"Puja!" je rođena u Argentini 1998. godine, a svoj veliki ulazak u urbane predjele je sprovela kroz korišćenje određenih disciplina integrisanih u jedan šou, sastavljen od: pozorišta, cirkusa, plesa, vertigo-sportova, arhitekture, inženjeringa, multimedije i žive muzike. Od 2002. godine ansambl djeluje u Španiji i predstavio se na festivalima, izložbama i turama širom Evrope i Latinske Amerike. Od tada je izvedeno više od 200 predstava u više od 20 zemalja (Singapur, Kanada, Meksiko, Emirati...), uključujući i velika dešavanja kao što su ceremonija otvaranja na Evropskom atletskom šampionatu 2006. u Geteburgu, u Švedskoj koji je uživo prenošen na TV-u uz pratnju od 250 miliona gledalaca širom svijeta. -