SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi 
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |

 

 


21.07.2009.

GRAD THEATRE CITY BUDVA


Izložba fotografija
Ana Bodnar
izložba slika
Marek Igor Skrzynski


U okviru Dana poljske kulture na Festivalu Grad teatar Budva, održana je izložba fotografija Ane Bodnar i izložba slika Mareka Igora Skrzynskog. Izložbu je otvorio Radoslav Gruk, konzul Poljske u Crnoj Gori.Sa otvaranja izložbe


Radoslav Gruk, konzul Poljske u Crnoj Gori


Ana Bodnar i Marek Igor Skrzynski


Ana Bodnar: „Vizualna umjetnost me uvijek interesovala; ona otkriva više nego što bi riječi ikada mogle. Dugi niz godina tražila sam razne umjetničke načine da izrazim samu sebe. Ono što radim je moja velika strast i prosto sam luda za tim. Ova vrsta strasti, emocija, odvratnost prema nerealanom i plastičnom je duboko u meni. Moja inspiracija je najčešće svakodnevni život i literatura. Moj rad i moja umjetnost izražavaju ko sam ja i zato sam izuzetno emocionalna prema tome."
Marek Igor Skrzynski

Umjetnik, slikar, pisac i arhitekta. Rođen je 26.10.1971. u Varšavi. Od 1992. do 1993. studira slikarstvo na Evropskoj Akademiji Umjetnosti u Varšavi. Od 2007. do 2008. živi i radi u Toskani, Italiji. Sada je stalno nastanjen i stvara u Poljskoj. Njegova djela se nalaze u kolekcijama u Engleskoj, Poljskoj, Rusiji, Škotskoj, Njemačkoj, SAD-u, Meksiku i Italiji (uključujući i Nacionalni muzej i gradske vjećnice).