SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |
 
   
   
     

 


      

11.07.2008.

"GRAD TEATAR CITY BUDVA – PRVA BANKA CRNE GORE"

Teatar
PRIJATELJI


"K@osmos"
Grupa Puja! Teatro Aereo,
Španija/ArgentinaK@osmos је molekularni ritual, kosmički ples. U ovom šou, španski i argentinski izvođači su spojeni zajedno sa specijalnim efektima postave Puja! kranom, visinskim scenskim efektima i živom muzikom. Sa predstavom K@osmos, argentinsko -španska Grupa Puja! izvodi dinamičan i spektakularan šou na velikoj visini. Osam izvođača visi iz velike metalne lopte, „La Bola", na visini od pedeset metara. U vazduhu ih drži veliki kran. Ovaj poetični i spektakularni šou za brojnu publiku prati ritam žive muzike.

Sa predstavimo K@osmos, grupa se trudi da prikaže energiju i značenje koje nosi određeni prostor. Ovo je urađeno u bajkovitim sukcesijama nekoliko poetskih slika i tehnika i potpomognuto sferskim strukturama. Tokom akrobatskog baleta u vazduhu, izvođači bukvalno lete iznad glava posmatrača. Publika mora da gleda u „nebo" kako ne bi ništa propustila.

Ovu produkciju Grupe Puja! je inspirisala nuklearna fizika i predstavlja tim 'azvdušnih izvođača na bandžiju. K@osmos obećava, u radu sa živim muzičarama i „kosmičkom sferom" koju nosi kran, da će biti najuzbudljiviji događaj ovog festivala.

Director: LUCIANO TREVOGNANI
Actor's, director, tehnical trainer: CRISTIAN VVEIDMANN,
MARTIN HERRERO
Music director, composition: GASTON IUNGMAN

Grupa Puja! je rođena u Argentini 1998., i ušla je na velika vrata u urbane panorame kroz upotrebu određenih disciplina koje su sve integrisane u jedan šou, koje uključuju: pozorište, cirkus, ples, vertigiozni sport, arhitektura, inženjerstvo, multimedije i živu muziku. Od 2002. ansambl je baziran u Španiji i izvodio je svoje predstave na festivalima, sajmovima i turama kroz Evropu i Latinsku Ameriku.

Oni za sebe kažu: "Rođeni smo iz refleksije, instinkta iz potrebe da životu sve približimo, da pokažemo što osjećamo. Kako smo nazvali našu predstavu 'Vazdušni teatar', želimo da se naša namjera da stvorimo određenu vrstu pozorišta ostvari i da se širi u svakom smjera. Naša želja je da ispunimo određeni prostor svim sredstvima i iskustvom koje posjedujemo. Trudimo se da dočaramo i vizuelno izrazimo energije izabranih lokacija, i njihovo kasnije značenje, kroz uporednu fuziju želja, poetskog iskustva i pokreta, kroz prizmu sferične strukture koja se zove 'La Bola'".

Radi potpunije slike o ljepoti ovog spektakla,
za vas smo snimili i postavili na YouTube video materijal
dijela predstave koji možete vidjeti ovdje