SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi

| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |
 
   
   
     

Osnovna škola "Stefan Mitrov Ljubiša" Budva

LIKOVNA IZLOŽBA "EVROPA KOD NAS",
MEĐUNARODNI KARAVAN PJESNIKA

 

Tradicionalno srdačna dobrodošlica


Intoniranje državne himne Crne Gore

     Učesnike likovne izložbe i karavana pjesnika kao i mnogobrojne goste na ovoj manifestaciji sa programom rada Internacionalne školske mreže i učešća budvanske škole u njoj, upoznala je direktorica Osnovne škole Zdenka Grbavčević.


Direktorica osnovne škole "Stefan M. Ljubiša" Zdenka Grbavčević

    Održavanje ove manifestacije odvija se u okviru proslave Dana Opštine. Gradonačelnik Rajko Kuljača je istakao značaj ovakvih konkretnih vidova saradnje i naglasio da su djeca iz veoma udaljenih gradova svijeta, crtajući Budvu, iako nikad nijesu bila u njoj, čista srca jedan dio sebe poklonili Budvi.


Gradonačelnik Rajko Kuljača

     Nakon svečanog otvaranja manifestacije pristupilo se predstavljanju prispjelih radova likovne izložbe u kojoj su djeca iz škola koje su uključene u ovaj projekat iz Češke, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rusije, Ukrajine i Crne Gore imala zadatak da naslikaju Budvu.

     Osnovna škola "Stefan M. Ljubiša" pripremila je bogat kulturno zabavni program. Dok je stručni žiri vrednovao prispjele radove i donosio odluku o pobjednicima, nastupili su učenici škole koji su pjesmom o Budvi prisutnima dočarali ljepote ovog kraja.


     Težak zadatak je imao stručni žiri, koji je od veoma velikog broja izuzetno kvalitetnih radova trebalo da izdvoji tri. Predsjednica stručnog žirija Biljana Brajović Pajković je saopštila pobjednike na ovoj izložbi. To su radovi učenika iz Češke, Austrije i Slovenije. Njima su dodijeljene i vrijedne nagrade u vidu sedmodnevnog boravka sa roditeljem u Budvi.


Predsjednica žirija saopštava rezultate

Pobjednički radovi