SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi

 
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |

 

 

       Zahvaljujemo se gospodinu Vinku Mihailoviću, što nam je poslao prilog o ovogodišnjem Petrovac Jazz festivalu.

 

Jazz festival Petrovac

 

Petrovac Jazz & Blues Fest 2010

 

       Petrovac je i ove godine bio stecište poklonika Jazz i Blues muzike. Mnogobrojni gosti su uživali u tri dana uz predivne zvuke eminentnih muzičara iz regiona i muzičara iz Evrope koji su svojim virtuoznim izvodjenjem pokazali svoje kvalitete uz koje su mnogobrojni posjetioci uzivali.
       Festival je trajao od 31 avgusta pa sve do 2 septembra 2010 godine. Na festivalu je nastupilo preko osam bendova sa preko 40 izvodjača. Festival su otvorili Filip Gavranović i Vjera Nikolić iz Crne Gore sa predivnim programom sam užitak su natsavili doprinositi duo iz Austrije Michaela Rabitsch i Robert Pawlik kao i Balkan Jazz Collective, gosti iz Makedonije koji su zatvorili program prve večeri festivala.       Festival je drugog dana nastavljen uz sjajne melodije Dua iz Madjarske Cirkusz Ka, da bi potom andjeoski glas Age Zarjan i njenog benda iz Poljske ostavili mnogobrojne posjetioce bez daha a ujedno i uveli u jedan dobar pred zavrsetak druge noći festivala, gostima iz Austrije, virtuozu na klavijaturama gospodinu Gerdu i njegovom sastavu ,,Key Trio,,       Zadnje večeri kao i predhodne dvije, sala kastela je bila prepuna u iščekivanju gostiju iz Srbije ,sastava Eyot, koji su sa svojom fuzijom prosto ocarali publiku, i ujedno dali dozu uvoda završnice večeri, a sam čin zatvaranja pripao je sjajnoj Zdenki Kovačiček i njenom Bendu iz Hrvatske sa programom "Tribute Janis Joplin".
       Za vrijeme festivala trajala je i izložba fotografija mlade umjenice iz Cetinja Andjele Jovetić. I ove godine Petrovac Jazz festival je opravdao svoje postojanje i svojim kvalitetnim programom je opravdao svoje mjesto na karti Evropskih Jazz Festivala.

       Festival i ove godine pomogli su Opstina Budva, Turisticka Organizacija Budve, Budvanska Rivijera, Ambasada Poljske i Ambasada Austrije, kao i mnogi prijatelji festivala.