SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi

 
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |

 

 

 

26.08.2011.

 

Turistička organizacija Budve

"PETROVAČKA NOĆ"
 

 

       Turistička organizacija Budve organizovala je 26. avgusta feštu "Petrovačka noć". Osmišljen je veoma bogat program koji je počeo u poslijepodnevnim časovima i trajao do kasno u noć. Na početku manifestacije održana su sportska nadmetanja u plivanju i vuči konopa. Nastupila je i Gradska muzika iz Budve koja je svojom muzikom najavila bogat kulturno zabavni program pripremljen za ovu noć. Veliko interesovanje za ovu manifestaciju moglo se uočiti po znatnom broju ljudi na glavnom šetalištu čak i prije samog početka predviđenog programa.

 

 

 

       Na platou pored zgrade "Crvene komune" nastupile su klape Castel Nuovo iz Herceg Novog i Ženska vokalna grupa "Harmonija" iz Budve. Nastup klapa i adekvatan izbor pjesama za ovu manifestaciju privukao je veliki broj posjetilaca koji su burnim aplauzima pozdravili izvođače.

 


Castel Nuovo

 

 

 

 

Harmonija Budva
Harmonija

 

 

 

 

       Nakon klapa nastupio je duo gitara Darko Nikčević i Srđan Bulatović. Veliki broj prisutnih bio je u prilici da čuje kompozicije klasične muzike kao i kompozicije koje su bazirane na tradicionalnoj crnogorskoj muzici.

 

Darko Nikčević i Srđan Bulatović
Darko Nikčević i Srđan Bulatović

 

Darko Nikčević
Darko Nikčević

 

Srđan Bulatović
Srđan Bulatović

 

       Uporedo s odvijanjem muzičkog programa, na dva mjesta na šetalištu pripremala se i dijelila riba, vino i pivo, što je i glavna karakteristika manifestacije "Petrovačka noć" ili kako se to kaže fešta od ribe i vina. Posjetioci su zadovoljno isprobavali spremljenu ribu sa gradela, a zalivali je vinom i pivom.

 

 

 

 

 

       Organizacija udruženja žena iz Petrovca je na platou ispred restorana "Fortuna" organizovala pijacu na kojoj su izložili rukotvorine, suvenire i domaće proizvode. Po ko zna koji put su pokazale da osim vještih ruku imaju i dobar smisao za organizaciju i da mogu i hoće da pomognu sve manifestacije koje se organizuju a na dobrobit su razvoja turističke ponude grada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Zabavni program je nastavljen ispred hotela "Palas" gdje je u kasnijim satima organizovan nastup crnogorske pjevačice Nine Žižić i plesnog studija "Solletico". Nakon njih nastupila je hrvatska pjevačica Jelena Rozga i beogradska rok grupa “Van Gogh”.


POGLEDAJTE VIDEO ZAPIS DIJELA PROGRAMA
KOJI SE ODVIJAO NA ŠETALIŠTU