SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |
 
   
   
     

 

 

Umjetnička akcija
"Budvani Budvanima"

 

U Starom gradu, na Trgu palmi, 31.10.2008. odvijala se veoma interesantna umjetnička akcija "Budvani Budvanima". Slikari iz Budve Jelena Papović i Živojin Ćelić sa svojim prijateljima, slikarima Maricom Kuznjecov i Đorđijem Batom Boljevićem priredili su za ove prostore veoma originalnu, neuobičajenu i svakako veoma uspjelu umjetničku akciju u kojoj je ostvaren kontakt sa posjetiocima kroz razne vidove umjetničkog ispoljavanja.

Naviknuti na posmatranje umjetničkih slika na zidu u zatvorenim prostorima galerija, osjećali smo se neobično i prijatno posmatrajući iste na drvetu, stepeništu, na otvorenom prostoru, na trgu, na fasadi stare kuće.

Doživljaj razgledanja slika upotpunjuju zvuci trube i klavira, koje vam šalju učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Budve.Simpatične članice Feštađuna obučene u haljine minulih vremena upotpunile su kompletan doživljaj. Posjetioci su imali prilike da se "upoznaju" sa Čarli Čaplinom i njegovim poznatim gegovima.

Umjetnička akcija nije bila samo kulturni događaj već i prilika za druženje, dobro raspoloženje i mjesto sa koga se mogla "ponijeti ljubav" kako je nakon uspjele akcije istakao jedan od domaćina ove akcije.