SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi




| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |
 
   
   
     





Budva, 22.-24.09.

Gastro fest 2008,
Wine fest 2008

 

       U okviru kulturno zabavne manifestacije „Budvansko ljeto” održan je prvi Gastro fest 2008. Zajedno sa ovom manifestacijom odvijao se i Wine fest 2008. Organizatori ovih zanimljivih i novih manifestacija su: Opština Budva, Turistička organizacija Budve, HTP “Budvanska rivijera” i preduzeće “Copyright”. Zamisao organizatora da ove fešte prije svega budu za zabavu i druženje, po onome što se moglo vidjeti ove tri noći, potpuno je ostvarena.

       Na fešti su učestvovali brojni predstavnici hotelsko turističkih preduzeća, ugostiteljskih objekata, proizvođača i distributera vina, škola za obuku kadrova za ugostiteljstvo itd.

       Bila je to i jedinstvena prilika da brojni posjetioci isprobaju razne kulinarske specijalitete.
       Prve večeri na programu je bila tradicionalna kuhinja. Prava prilika da se veliki broj stranaca upozna sa jelima sa ovog podneblja.
       Druge večeri planirani su vegetarijanski specijaliteti. Ponuda ovakvih jela predstavljala je odličnu potvrdu da se može jesti ukusno i zdravo koristeći samo proizvode biljnog porijekla. Paralelno sa spremanjem vegetarijanskih jela, druge večeri odvijao se i Wine fest 2008, na kojem je održano i zanimljivo takmičenje degustatora vina (somalijersko takmičenje).
       Treće veče je bilo rezervisano za „morske specijalitete”. Osim ukusnih jela primjetne su bile izuzetno maštovite kreacije ponuđenih jela. Posebna atrakcija je bila mogućnost da se na pojedinim štandovima posmatra spremanje jela na licu mjesta.

       Kvalitetu fešte svakako je doprinijela pojava učesnika fešte u narodnim nošnjama, a tu su bili i nezaobilazni feštađuni.

       U zabavnom dijelu učestvovali su: Ženska vokalna grupa „Harmonija”, klapa „Castel Nuovo”, Gradska muzika Budve i Duvački orkestar iz Mađarske.

       Raspoloženje velikog broja prisutnih gostiju sve tri noći najbolji je pokazatelj uspješnosti ove manifestacije. Uzimajući to u obzir očekuje se da će organizatori nastaviti i proširiti ove fešte i narednih godina.