SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |
 
   
   
     

 

 

Budva, Stari grad, 18.10.2008.

DAN ŠIRUNA 2008.      Na prostoru ispred zidina Starog grada održana je ribarska fešta "Dani širuna". Ovo je četrdeset treći put kako se ova zanimljiva manifestacija odvija na zadovoljstvo građana Budve i njihovih gostiju. Pokrovitelji su Skupština opštine Budva, Turistička organizacija Budve i HTP "Budvanska rivijera". Organizator ove fešte je klub za sportski ribolov "Širun" iz Budve. Uviđajući značaj ove manifestacije za razvoj turizma i stvaranje uslova za odvijanje zanimljivih turističkih dešavanja i van sezone održavanje fešte su pomogli sponzori, njih preko šesdeset.
      Kao i svake godine gostima se u velikim količinama nudila veoma ukusno spremljena riba, koja se mogla zaliti sa vinom ili pivom. Tokom trajanja manifestacije organizovana su zanimljiva sportska dešavanja kao što su skidanje pršuta sa grede, trčanje u vreći i vuča konopa.
      U zabavnom dijelu programa nastupio je "Dječiji hor" Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Budve, Gradska muzika Budve, mažoretke, feštađuni, folklorno društvo "Budvanska mladost", članice gimnastičarskog kluba Budva, Ženska vokalna grupa "Harmonija", klapa "Castel nuovo", i grupa "Trio gušti".
      Prisutnima se obratio Tihomir Fabris, predsjednik kluba "Širun" a feštu "Dan širuna" zvanično je otvorio potpredsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović.


 Prva slika