SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi

 
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |

 

 

 

 

28.05.2011.

TN "SLOVENSKA PLAŽA" BUDVA
         BAZEN "RONDO"


SVEČANOST POVODOM 20. GODINA
OD OSNIVANJA ORGANIZACIJE ŽENA BUDVE

 

       Dvije decenije postojanja i uspješnog rada Organizacije žena Budve, svakako su dobar povod za svečano obilježavanje takvog datuma, ali i prilika za podsjećanje šta je sve urađeno u tom periodu. Svečanost je održana na bazenu "Rondo" u Turističkom naselju "Slovenska plaža" u Budvi.

       Svečani program je počeo nastupom Ženske vokalne grupe "Harmonija" iz Budve.

Ženska vokalna grupa "Harmonija" iz Budve
Ženska vokalna grupa "Harmonija" Budva

  

       Nakon nastupa Harmonije, putem video projekcije, dosadašnje predsjednice Organizacije žena Budve su u svojim kazivanjima pokušale da približe koje aktivnosti su realizovane u periodu u kojem su one bile na čelu Organizacija žena. Da, zaista je to bio pokušaj, jer sve aktivnosti koje su imale u periodu od dvadeset godina, teško je prikazati a da projekcija ne traje satima. Broj prikazanih aktivnosti, uz to uzimajući u obzir, pravilan izbor djelovanja, dobro vođene akcije i uspješnost njihove realizacije, zaista je dovoljan i za duži vremenski period. Takav način rada karakteristika je Organizacije žena Budve i to je upravo ono što ovu organizaciju odvaja od ostalih.       Predsjednice Organizacije žena Budve
Nada Jovanović, Borka Rađenović, Branka Čvorović i Irena Medigović


       Sadašnja predsjednica Organizacije žena Budve Irena Medigović je naglasila da će Organizacija žena Budve nastaviti dosadašnji veoma uspješan put. Potom je pozdravila prisutne sa željom da se svi dobro osjećaju u Budvi drevnom gradu nekada a metropoli turizma danas. Po riječima Irene Medigović, to je grad u kojem uvijek ima nešto novo kada su u pitanju nauka, kultura, moda...

Irena Medigović
Irena Medigović


       Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović u svom obraćanju ističe veliku važnost postojanja Organizacije žena Budve. Jedan od doprinosa ove organizacije je afirmacija žene da se njena uloga u društvu potpuno izjednači sa drugim polom. Veoma bitna uloga je na humanitarnom planu, jer je organizacija u prethodnom periodu uspješno realizovala više humanitarnih akcija. Lazar Rađenović naglašava veliki doprinos ove NVO na afirmisanju mnogih vrijenosti i tradicije našeg kraja. Takođe, ističe i veliku ulogu na uspostavljanju tijesnih veza sa drugim gradovima i to ne samo u Crnoj Gori. Na kraju obraćanja poželio je da Organizacija žena Budve nastavi dalje sa dosadašnjim uspješnim radom.


Lazar Rađenović
Lazar Rađenović


       Predsjednica Organizacija žena Crne Gore Anka Žugić, uputila je čestitke za dvadeset godina rada Organizacije žena Budve. U svom nadahnutom govoru između ostalog je poželjela da žene ove organizacije nastave dalje da rade, vođene svojom toplom energijom, stvaralaštvom, dobrotom i ljubavi.


Anka Žugić
Anka Žugić


       Poslije pozdravnih riječi, na bazenu "Rondo", održana je modna revija. Autor prikazane kolekcije je modna kreatorka Jelena Đukanović. Svečanost je nastavljena uz muziku muške klape Castel Nuovo.


Modna kolekcija Jelene Đukanović
Modna revija autorke Jelene Đukanović


        Castel Nuovo
Castel Nuovo

 

       Program proslave je vodila članica Organizacije žena Budve Dušanka Bašić.


Dušanka Bašić
Dušanka Bašić

Pogledajte isječak iz zabavnog programa u okviru proslave dvadeset godina rada Organizacije žena Budve.