SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |
 
   
   
     

  JU "MUZEJI, GALERIJA I BIBLIOTEKA" BUDVA
MODERNA GALERIJA, NOVEMBAR 2007."PRED SLIKOM"
-OSAM SLIKARA IZ GRADA-


JELENA PAPOVIĆ rođena 28. januara 1975.godine na Cetinju. Akademiju likovnih umjetnosti završila na Cetinju 1997.godine, odsjek za slikarstvo u klasi profesora Nikole Gvozdenovića Gvozda. Samostalne izložbe imala je u Budvi, Somboru, Kotoru, Podgorici, Herceg Novom. Učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama i likovnim kolonijama. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Živi i radi u Budvi.

 

DARKO MANDIĆ rođen je 1965.godine u Sremskoj Mitrovici. Akademiju likovnih umjetnosti, odsjek slikarstvo, završio na Cetinju u klasi profesora Smail Karaila. Učestvovao je na mnogim grupnim izložbama. Zivi i radi u Budvi.

 

DRAGANA KALAĐURĐEVIĆ rođena je 24. februara 1983.godine u Kotoru. Završila je srednju likovnu školu "Petar Lubarda" na Cetinju. a trenutno je apsolvent Akademije likovnih umetnosti na Cetinju. Učestvovala je na više grupnih izložbi. Živi i radi na Cetinju i u Budvi.

 

TAMARA STUPAR rođena je 24.marta 1981.godine u Sarajevu. Diplomirala je 2004.godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Beogradu, na odsjeku za slikarstvo u klasi profesora Zorana Pavlovića. Na prvoj godini studija dobitnik je Međunarodne nagrade za idejno riješenje plakata na temu "Čak i ratovi imaju granice". Godine 2004. radila je na izradi gradskog sata (tehnika mozaika u kamenu) koji se nalazi u centru Budve. Trenutno je na magistarskim Interdisciplinarnim studijama umjetnosti u Beogradu, odsjek- digitalna umjetnost. Učesnik je više grupnih izložbi. Živi i radi u Beogradu i Budvi.

 

VASO NIKČEVIĆ rođen je 1964.godine u Nikšiću. Završio je fakultet likovnih umjetnosti u Beogradu 1992.godine, na odsjeku za slikarstvo, u klasi profesora Živojina Turinskog. lmao je samostalne izložbe u Budvi, Beogradu, Podgorici, Nikšiću, Herceg Novom. Od 1995.godine učestvovao je na više grupnih izložbi.
Dobitnik je nagrada: Nagrada za slikarstvo iz fonda "Petar Lubarda" 1991.godine, Nagrada za slikarstvo "Milunović, Stijović, Lubarda" na Tradicionalnoj izložbi ULUCG, Podgorica 1996..godine. Živi i radi u Budvi.