SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi

 
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |

 

 

 

05.08.2011.

GRAD TEATAR BUDVA


TRG PJESNIKA

Predrag Lucić i Boris Dežulović

pjesničko-satirični performans

"Melodije borbe i pretvorbe"

 

       U petak, 5. avgusta, na Trgu pjesnika su nastupili Predrag Lucić i Boris Dežulović izvodeći svoj kultni pjesničko-satirični performans "Melodije borbe i pretvorbe".

 

Boris Dežulović i Predrag Lucić
Trg pjesnika u Budvi

 

       PREDRAG LUCIĆ je rođen 1964. u Splitu. Svoje prve novine napisao i nacrtao 1971. da  bi se potom  odao hrvatskoj šutnji. Propjevao u Belai Bandu. Studirao kazališnu i radio-režiju. Pravio predstave po Splitu, Beogradu i Tuzli. Pokrenuo kazališnu radionicu Ulične ljubavi, pa stao. Za Feral počeo pisati 1985., a za Le Spizd 1988. Bio urednik i kolumnist Omladinske iskre, novinar Nedjeljne i Slobodne Dalmacije, suosnivač tjednika Feral Tribune, pokretač i urednik Feralove biblioteke. Od 2009. dnevni kolumnist Novog lista i autor Lirike utoke u beogradskom Betonu.
Objavio Greatest Shits – Antologiju suvremene hrvatske gluposti (u koautorstvu s Borisom Dežulovićem), pjesmaricu Haiku haiku jebem ti maiku, knjigu pjesama Ljubavnici iz Verone, čitanku iz nastranih književnosti za prve razrede vojnih, vjerskih i civilnih škola Sun Tzu na prozorčiću, te čitanku za ponavljače povijesti u drugim razredima domoljubnih, poslovnih i trgovačkih škola Bezgaća povijesne zbiljnosti. Slijede Gusle u magli, za trećaše. Od njegovih je, Ivančićevih i Dežulovićevih tekstova Hasija Borić napravila i stotinjak puta izvela Feral Tribune Cabaret. S Dežulovićem od 2007. kanta i stihozbori u pjesničko-satiričkom kabareu Melodije Bljeska i Oluje, putujući po bivšim gradovima buduće Regije.

 

Predrag Lucić
Predrag Lucić

 

       BORIS DEŽULOVIĆ je rođen 1964. u Splitu. Svoj prvi roman napisao 1974. da bi ga iste godine uništio. Svirao bas-gitaru u grupama Beethoven Band i Dugopoljska rupa. Studirao likovnu kulturu i povijest umjetnosti. Suosnivač, glumac, scenograf, pirotehničar i kaskader alternativnog kazališta Epicentar. Bio grafički urednik Omladinske iskre i pokrenuo satirični podlistak Le Spizd. Feralu se pridružio 1988. Novinar Nedjeljne i Slobodne Dalmacije i jedan od pokretača samostalnog tjednika Feral Tribune. Od 1999. kolumnist Globusa. Piše i za ljubljanski Dnevnik, banjalučke Nezavisne novine, beogradski Peščanik i e-novine, Jutarnji list i Slobodnu Dalmaciju. Objavio Greatest Shits – Antologiju suvremene hrvatske gluposti (u koautorstvu s Predragom Lucićem), romane Christkind i Jebo sad hiljadu dinara, zbirku domoljubne poezije Pjesme iz Lore, knjigu priča Poglavnikova bakterija i libar izabranih kolumni Ugovor s đavlom. Slijede tri knjige kolumni s područja Paljevine SHS: Zločin i kazna (srpske), Crveno i crno (hrvatske), Rat i mir (slovenske). Od njegovih su Pjesama iz Lore i romana Jebo sad hiljadu dinara Borut Šeparović, Goran Ferčec i glumci Učilišta ZeKaeM-a stvorili predstavu Generacija 91-95. S Lucićem od 2007. pjeva i krasnoslovi u pjesničko-satiričnom kabareu Melodije Bljeska i Oluje, putujući po feudima buduće bivše Jugoslavije.

 

Boris Dežulović
Boris Dežulović

 

Putem video zapisa prenosimo dio programa sa Trga pjesnika u Budvi od 05.08.2011.