SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi

 
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |

 

 

 

 

08.10.2011.

Izložba slika,
učesnika Međunarodne likovne kolonije

„Slovenska plaža 2011“

 

 

       U Turističkom naselju „Slovenska plaža“ u Budvi, u subotu 08. oktobra otvorena  je zajednička izložba slika, učesnika Međunarodne likovne kolonije „Slovenska plaža 2011“. Organizatori Međunarodne likovne kolonije „Slovenska plaža 2011“ u Budvi su, preduzeće Art Press  iz Budve i HG „Budvanska rivijera“. Izložbu je otvorio ministar turizma i održivog razvoja u Vladi Crne Gore Predrag Sekulić.

 


Sa otvaranja izložbe

 

       U ime organizatora Međunarodne likovne kolonije "Slovenska plaža 2011", prisutnima se obratio Ranko Pavićević, novinar i publicista iz Budve. Informisao je prisutne da su 10 poznatih akademskih slikara iz Crne Gore, Srbije i Makedonije, prethodnih 10 dana, stvarali i družili se, u predivnom ambijentu  „Slovenske plaže“ u Budvi i rezultat njihovog rada je 20 vrijednih radova koje ostavljaju Budvanskoj rivijeri, Budvi i kulturi sveukupno.

 

Ranko Pavićević
Ranko Pavićević

 

       Izložbu je otvorio Predrag Sekulić, ministar turizma i održivog razvoja u Vladi Crne Gore.

 

Predrag Sekulić
Predrag Sekulić

 

       U Likovnoj koloniji su stvarali: Filip Janković iz Podgorice, Dušica Pejić iz Mladenovca, Miki Radulović i Mišo Vemić iz Nikšića, Gabrijela Parigros iz Beograda, Lazar Marković i Šandor Šlajf iz Novog Sada, Luka Lagator sa Cetinja,  Aleksandar Filev iz Strumice u Makedoniji i Viktor Randjelović iz Leskovca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Pripremajući prilog za jednu od Likovnih kolonija koju je organizovalo preduzeće Art Press iz Budve a koja je održana prije nekoliko godina napisali smo i ovo: "Možda jeste neobično ako u hotelu vidite slikarski atelje. Ova likovna kolonija je pokazala, da ovo što je još uvijek neobično treba da postane sasvim obično u većini hotela na Crnogorskom primorju." Sad bi dodali da se nadamo da je to vrijeme došlo, a Art Press iz Budve je uradio dosta da to i bude tako.

 

Fotografije su vlasništvo www.butua.com i mogu se prenositi samo uz navođenje izvora.