SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi
 
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |

 

 

 

29.10.2011.

 

 

Međunarodna likovna kolonija 
"Queen of Montenegro 2011"

 

       Završetak rada Šeste međunarodne Likovne kolonije, koja se od 20. do 30 oktobra održavala u hotelu „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, obilježen je zajedničkom izložbom svih učesnika 29. oktobra.

       Na otvaranju izložbe prisutnima se obratio Ranko Pavićević, novinar i publicista iz Budve. U ime organizatora, Ranko Pavićević je istakao da je zadovoljan što može da saopšti da je još jedna veoma uspjela Likovna kolonija završena. Organizator izložbe preduzeće Art Press iz Budve i domaćin izložbe hotel "The Queen of Montenegro" po riječima Ranka Pavićevića, veoma su zadovoljni radom učesnika Likovne kolonije, a potvrda tome su i izvanredni radovi umjetnika prikazani na ovoj izložbi.

 

Ranko Pavićević

 

      Izložbu je otvorio  poznati crnogorski akademski slikar Nikica-Daco Raičević. U ime učesnika Likovne kolonije Nikica Raičević se zahvalio domaćinu i organizatoru kolonije na izvanrednim uslovima i ljubaznom osoblju koji su omogućili da se umjetnici osjećaju kao kod svoje kuće. Takva atmosfera je dosta doprinijela da se stvore ovako kvalitetni radovi. Ovi radovi koji ostaju u ovom hotelu, po riječima Raičevića, treba da svjedoče o kulturi jednog naroda i o kulturi koju sprovode čelni ljudi u turizmu i dobri organizatori kulturnih dešavanja.

 

 

       U Likovnoj koloniji, prethodnih dana su stvarali: Filip Janković, Ljubo Brajović i Nikica Raičević iz Podgorice, Radmila Lizdek iz  Trebinja u Republici Srpskoj, Lazar Marković i Šandor Šlajf iz Novog Sada, Mišo Vemić iz Nikšića, Bojan Otašević iz Kragujevca, Pavle Popović iz Kraljeva,  Luka Lagator sa Cetinja  i Mirjana Krsteva-Masseti iz  Strumice u Makedoniji.