SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi

 
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |

 

 

 

Bečići,
april, 2011.

Međunarodna likovna kolonija 
"Queen of Montenegro 2011"

 

       U hotelu „Queen of Montenegro“ u Bečićima, u periodu od 10. do 20. aprila 2011. godine održana je Međunarodna likovna kolonija "Queen of Montenegro 2011". Ove godine Kolonija se održava peti put. Po broju održanih likovnih kolonija, kao i po onome što se moglo viđeti na završnoj večeri na kojoj je organizovana izložba radova nastalih na likovnoj koloniji, sigurno je da će ovakav vid likovnog stvaralaštva potrajati i narednih godina.

       Organizator Međunarodne likovne kolonije je Ranko Pavićević, novinar i publicista iz Budve. Organizator se potrudio da ova kolonija, kao uostalom i sve prethodne, ima visok nivo kvaliteta. To potvrđuju imena učesnika koja su već odavno poznata i dokazana u oblasti likovne umjetnosti.

       Na Koloniji je učestvovalo 11. poznatih akademskih slikara iz Crne Gore, Srbije i Makedonije, medju kojima su: Ljubo Brajović i Filip Janković iz Podgorice,  Željko Đurović i Stojan Milanov iz Beograda, Mišo Vemić i Miki Radulović iz Nikšića, Jelena Šalinić iz Kraljeva, Goce Božurski iz Skoplja, Zoran Ivanović iz Paraćina, Vladan Terzić iz Užica i Bojan Otašević iz Kragujevca.

       Radovi nastali na likovnoj koloniji prezentovani su posjetiocima na izložbi koja je organizovana 20. aprila 2011. Na otvaranju izložbe, u ime organizatora, prisutnima se obratio Ranko Pavićević i tom prilikom govorio o organizaciji same Kolonije i njenim učesnicima. Ranko Pavićević je posebno naglasio izvanredne uslove za rad umjetnika i veoma veliku saradnju i pomoć domaćina kako bi Kolonija bila što uspješnija.

       Likovnu koloniju je otvorio akademski slikar i profesor na  Fakultetu likovnih umjetnosti u Kragujevcu, Željko Đurović iz Beograda. Tom prilikom je govorio o deset dana rada Kolonije, likovnim radovima nastalim u tom priodu, druženju umjetnika i potrebi da se sa ovakvim radom nastavi i narednih godina na zadovoljstvo umjetnika, domaćina, organizatora i naravno posjetilaca koji su u prilici da organizovanjem završnih izložbi uživaju u zaista vrijednim likovnim ostvarenjima.Obraćanje organizatora Kolonije Ranka PavićevićaOtvaranje izložbe - Željko ĐurovićUčesnici Međunarodne likovne kolonijeUčesnici Međunarodne likovne kolonijeUčesnici sa organizatorom i domaćinom kolonije

 

Radovi učesnika Međunarodne likovne kolonije u Bečićima