SADRŽAJ PO
OBLASTIMA
Književni programi
Likovni programi
Scenska umjetnost
Muzički programi
Arhivska i bibliotečka građa, studije, knjige...
Organizacije, institucije, društva
Manifestacije, festivali
Portreti
Muzejske izložbe
Galerije, foto reportaže, video zapisi

 
| Naslovna | O projektu | Saradnički program | Linkovi | Kontakt |

 

 

 

 

15.10.2011.

Hotel "Queen of Montenegro"
Bečići

 

IZLOŽBA SLIKA
FILIPA JANKOVIĆA

 

       Samostalnom izložbom slika, poznatog crnogorskog slikara Filipa Jankovića, u subotu, 15. oktobra, u hotelu „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, svečano je otvorena Galerija slika, u kojoj će u buduće, izlagati, renomirani akademski slikari iz Crne Gore i zemalja regiona.

       Slikar Filip Janković iz Podgorice, u novotvorenoj galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, izložio je 15 radova novijeg datuma u tehnici ulje na platnu.

       Rukovodilac Galerije Ranko Pavićević je istakao da otvaranje galerije slika u ovom elitnom hotelu, govori srećom o tome, da je uprava hotela, na pravi način prepoznala vezu, izmedju turizma i kulture, pa će to biti motiv više, da se sa svojim slikama i skulpturama u buduće, predstavljaju, dokazani likovni stvaraoci, ne samo iz Crne Gore, već i zemalja regiona.

       Galeriju i izložbu slika Filipa Jankovića, otvorio je poznati novinar i publicista iz Budve Savo Gregović. Otvarajući izložbu Savo Gregović je rekao: "Gost će, nezavisno od toga odakle dolazi i ljeti i zimi, moći da šeta između slika naših vrlih stvaralaca u galeriji hotela „The Queen of Montenegro“. Slika koje govore, gotovo sve svjetske jezike i gdje je prevodilački zanat isključen. Pored hotelskih gostiju, galeriju će dakako posjećivati i mještani, radoznali prolazniici koji svoj duhovni zrak, neophodan za život, traže i tamo gdje svoj trag ostavljaju od Boga nagrađeni umjetnici."